Dette er hele sannheten.

God tirsdag! Jeg håper dere har hatt en kjempe fin dag og fått unna oppgaver.

Idag har jeg malt igjen og det er altså så moro! Det å få en plass for seg selv slik som dette skal bli kjempe greit.

Jeg hadde egentlig tenkt til å la være å si noe spesielt rundt prosessen vi er i nå, men jeg blir nesten teppebombet med spørsmål og påstander som ikke har noe med sannheten eller virkeligheten å gjøre og derfor vil jeg bare legge korta på bordet.

Her sitter folk og skal «latterliggjøre» at vi har valgt å bo med mine foreldre for en liten periode av livet vårt. Hvorfor er dette så ille? Om vi hadde ønsket å bo slik permanent, hva hadde vært dere det gjelder sin rett i å skulle dømme det? De som diskuterer dette er helt psykelig opptatt av vår økonomi, og at vi har gått i en eller annen luksusfelle. Si meg, er min økonomi virkelig så spennende? Skriver jeg noen plass på nettet at jeg bader i milioner eller er på rømmen fra kemneren? Jeg forstår ikke hvorfor min økonomi er så interessant . Har jeg lite eller mye penger hjelper det ihvertfall ingen av dere noe, det kan jeg si med en gang. Likevel kan jeg meddele at jeg de senere årene har klart meg veldig fint, jeg har blitt voksen også hva gjelder min økonomi. Jeg skatter ting, tjenester gjøres hvitt og jeg betaler mva på alt jeg foretar meg. Jeg har en helt «vanlig» inntekt, bygger opp min eget firma og jobber hardt for at livet til meg og mine skal være bra. Jeg skal selge huset mitt, hvorfor? Jeg traff en mann med ei datter, sammen har vi 4 barn og bor da 6 mennesker svært ofte på 104 kvm. Vi synes ikke det er rett å flytte Olíver og Mathilde inn på samme rom for å gi de to yngste en av deres rom. Vi synes kostnaden som byggeprosjektet vi ønsket å utføre ble for dyrt i forhold til antall kvm vi fikk ut av det. Pga vi har 4 barn synes vi at barna fortjener sin plass, og det samme gjør vi. Ved å selge før vi kjøper har vi GOD tid, vi kan la salget ta den tiden det trenger, vi har tid til å ha is i magen. Siden vi selger før vi i det heletatt har funnet oss noe nytt har vi heller ingen økonomiske tyngder som presser oss i å selge til en pris vi ikke ønsker å selge for. Ser vi at vi ikke får solgt, nei så må vi leie ut og heller kjøpe en bolig hvor vi må ta hensyn til dette og da også er klare over utgifter to boliger vil gi oss.

Mine foreldre har et hus på 400 kvm, hvor vi har fått lov å bo i toppetasjen mens vi leter etter ny bolig. Da har vi som vi ser en mulighet til å spare enda mer, og itillegg har vi ikke noe tid på å si opp en leilighet og vi slipper å spytte flere tusen kroner ut vindu i mnd til en annen sitt boliglån. Mine foreldre skulle uavhengig av oss pusse opp toppetasjen, nettopp fordi min bror nylig flyttet ut hjemmeifra og de nå skulle ta etasjen i bruk til barnebarn og gjester. Ved middagsbordet sa mine foreldre at vi ikke måtte finne på å leie oss en dyr leilighet, vi kunne legge igjen dugnad i deres bolig i etasjen vi skulle disponere og bo med dem til vi fant oss noe vi ønsket å kjøpe.

Kim og jeg tenkte først at det ikke var noe vi ønsket, men så gikk vi en runde i toppetasjen hos mine foreldre og tenkte – fy filleren for en god ide. Vi kontaktet megler og takstmann, og fikk huset ut for salg. Vi selger fordi vi vil kjøpe oss noe sammen. Det er helt uaktuelt for Kim å kjøpe seg inn i en bolig han ikke har plass til sin egen datter engang. Det er like riktig å gi de deres plass som de eldste mine sin- sånn er det.

Pga dette sitter folk vi ikke kjenner å skal latterligjøre oss og fremstille oss som idioter. Folk kjenner ikke oss eller vet alt om meg fordi at de leser denne bloggen. Selv om vi har gjeld på bilen vår betyr ikke det at vi nå må selge huset, altså hvor er logikken? Om jeg vil ha 10 milioner i gjeld er det min sak, om jeg tjener 100 tusen i mnd er også det MIN sak, på lik linje som om jeg går på sosialen eller får leilighet igjennom staten. Det å sette en prislapp på oss og dømme oss blir for dumt.  De som ikke liker oss er nok de som snakker mest, det forstår jeg.  Uavhengig av dette,men et sted går grensen.

Vi disponerer 94 kvm hos mine foreldre, helt lukket og for oss selv. Vi får 4 soverom hvor det minste er i underkanten av 10 kvm. Vi får egen stue med peis, vi får eget bad, det vi » mangler» er kjøkken og vaskerom, men igjen- dette er ikke en plass vi skal bli for alltid.  Nettroll må gjerne spekulere i vårt liv, men ihvertfall hold dere til fakta. Jeg har hatt nok slit i livet mitt, dummet meg ut utallige ganger, men det har jeg også fått min «kamra» for så det holder. Nå er det på tide at dere som er så opptatt av at jeg «liksom» prøver å være så fin og flott, holder dere til deres eget liv, feier for deres dør og lar meg jobbet, stri og elske mitt eget.

Her er vårt kommende oppholdssted og vi gleder oss til å kunne starte helt på nytt sammen. Det burde alle klare å forstå. Det er bare å innse det, om jeg kjøper hus til 10 mil ville det vært feil, om jeg hadde vunnet 10 mil ville det også vært feil. Hadde jeg utført kriminelle handlinger ville det blitt diskutert, og hadde jeg måttet leie meg en leilighet hadde det vært feil. Uansett hva jeg gjør, eller ikke gjør- alt vil alltid for de som sitter slik å følger med på meg være feil, hvorfor? Jo, fordi jeg blogger og folk mener de vet alt fordi de følger meg. Ironisk nok, de vet faktisk mer enn meg.

Jeg gleder meg til tiden her, for den dagen vi flytter inn her har jeg solgt og det betyr – vi står frie for å kunne finne et hus sammen, til en familie som oss på 6 personer.

Jeg håper de som teppebomber oss nå fikk sine svar og er ikke disse svarene godt nok, nei da hjelper svært lite. Dette er sannheten og slik er den, uansett hvor mange røverhistorier som skal lages.

Nyt dagen, vi sees!

Leave a Reply