Et hjem før og etter. Del I

God mandag alle sammen, har dere hatt en fin helg ? 

Idag lovet jeg dere bilder av huset, litt mer oversikt på huset før og huset nå. Bloggen får jo ofte nye lesere og det er ikke alle som har sett like mye som de som er innom hver dag å titter.

Når jeg kjøpte huset i 2016 var ønsket å få alt i de fargene jeg elsket og følte passet til stilen min. Nå idag har jeg snart bodd her et par år og fargen KUL ble og har blitt min store favoritt, den og blek sand. Jeg vil alltid elske beige, men det siste året har jeg falt mer over på mørke elementer og det å skape en lunhet som passer stilen jeg har ved å kombinere mørkt og lyst uten at det blir for «hardt».

Jeg mener personlig at det ikke er noe «rett og galt» innen interiør, her handler alt om smak. Jeg kunne alltids fjernet alle putene mine, solgt masse stæsj og kjøpt meg mindre møbler, men hjemme hos oss er det vi som bor og møblene vi har valgt passer til vårt bruk.

Vi har ofte gjester, siden jeg elsker å lage middag og stelle i stand selskap. Selv kan vi også sitte flere timer rundt bordet og skravle, spise, jobbe og slappe av. Spisestuen vår er derfor tilpasset vårt bruk, hvordan nettopp vi liker å ha det. Personlig har jeg sklidd mer og mer vekk fra å «overlesse» hver cm av boligen, men noen møbler forblir store slik som stuemøbler og spisestue.

Fargene i boligen er kun blek sand og KUL, men muren er malt i fargen Labrador. Ved å holde samme fargepalett igjennom hele huset føler jeg hvert rom glir mer naturlig sammen og har en «rød tråd».  Vi har ikke et stort hus, så at det ikke blir for mye farger og ting er viktig.

Når jeg kjøpte huset var stuen gul, furu, den hadde blomsterbrett og gardinbrett. Gulvet var satt sammen av flere ulike typer igjennom hele huset, og listverket manglet mange steder. I trappen var det limt fast vegg -til-vegg teppe i hvert trinn og pga nettopp det var trappen godt bevart. Taket ble malt 6 ganger,men skal til våren ordnes slik at platene blir skjult.

FØR:

Veggen mellom stue og kjøkken ble rivet, et valg jeg absolutt aldri har angret et sekund på at jeg tok.

NÅ:

Gang og trapp før: 

Idag:

Under trappen har vi valgt å lage en liten bod, som er innredet med masse skuffer og hyller. Huset eide tidligere ingen innvendig bod, noe som gjorde det tungvindt og oppbevare støvsuger, vaskebøtter, osv. Itillegg til denne boden har vi idag innredet loftet med gulv og strøm.

Kjøkkenet før : 

Kjøkkenet nå: 

Huset fremstår idag som lunt, hjemmekoselig og stilrent.  Ikke bare er det blitt slik vi ønsker, men vi har også skapt et hjem alle trives i.

Jeg håper dere ble litt inspirert, og jeg skal prøve å ta rommene i andre etasje fortløpende.

Ha en fortsatt deilig dag – så sees vi! 

 

 

Leave a Reply