kos og barnehage prat…

God kveld alle sammen! Her kom vi inn døren rett før klokken slo 19:30, dagen har vært helt SINNSYKT og utrolig kul.

Vi tok oss rett og slett en fri dag, fri fra alt og tok med de to eldste barna til Tusenfryd. Lila går i barnehage så vi så vår mulighet til å få noen timer alene med dem uten babykos og mas.  Olíver og Mathilde er nå begge over 140 cm og glad i fart, så vi kastet oss rundt i absoulutt ALT.  Vi leverte Lila i barnehagen 09:30 og tok turen rett til Tusenfryd for å være der når de åpent, samt få flest mulig timer før vi skulle hente snuppelina vår igjen til kl 17;00.. Fem timer koset vi oss før vi satt snuten hjem og hentet Lila klokken 16:30… Når vi hadde hentet Lila dro vi og hentet Hazard og koset litt med han før vi dro et par timer avsted til byen for å titte litt. Vi hadde et håp om at Glommadagene hadde startet for fult, men der tok vi feil. haha… Bedre lykke til helgen.

Lila startet som de fleste vet i barnehage i mai, en rar følelse og en merkelig overgang.. Lila må være den fødte sosiale jenta, for hun ELSKER virkelig barna og de voksene. Barnehagen er rett og slett perfekt og mer enn jeg hadde turt drømme om. De ansatte er helt upåklaglige, makan til trygghet og glede de møter meg med har jeg før aldri hatt.

Mange har lurt på de praktiske tingene rundt det å la så «små» barn starte i barnehagen. Jeg har tidligere to barn som også har gått i barnehage. Olíver startet i en alder av to år, Mathilde i en alder av ni måneder. Det har blitt trygge, selvstendige og lykkelige barn av de begge. Mathilde har nok vært tidligere tøff enn hva broren var. Jeg har ingen negative tanker fra tiden de startet på noen av dem, heller tvert om.  Lila hadde jeg inget valg med, jeg måtte få henne ut i barnehage for å få en rutine på jobben min i tiden fremover. Det er mange som er heldige og har besteforeldre som kan steppe inn som barnevakt det første året, men det valget hadde ikke jeg. Mamma har hatt Lila masse for meg, men likevel ble det umulig for meg å belage meg på henne hver dag. Jeg har bare en side å støtte meg på her hjemme og da stopper det litt opp på hvor mye mamma alene kan ha henne for meg. Min venninne har også fungert som dagmamma, men når hun gikk ut i jobb igjen ble alt mye tøffere. Når jeg kom i kontakt med barnehagen Lila nå går i var valget å la henne starte veldig enkelt.  Hun går i en småbarns barnehage hvor barna er 0-3 år. Flere av barna vil hun starte på skolen med, og når hun er tre år blir hun flyttet til en annen avdeling i barnehagen for de som er større.

Så om du er en mamma med et sårt mammahjerte og skal begynne tilvenning i barnehage, kan jeg si- senk skuldrene! Det er absolutt ikke noe å grue seg til. Lila har vært mammajente hele tiden, men barnehagen har gått kjempefint! Idag speller, smiler og gaper hun for det meste av glede når vi går inn porten til barnehagen. Litt leit er det noen ganger når jeg går, men det går over likefort som det starter…

Jeg er heldig for Lila starter stort sett ikke før klokke slår 09:30/ 10:00 hver eneste dag, og hentes i 15/16 tiden… Dagene hennes er ikke så lange, men nå i starten er det veldig greit… Idag var nok den lengste dagen, men det var en stk blidfis som smilte når vi kom inn døren likevel.

 

Leave a Reply