Mormors hjemmelagde eplekake.

God mandag!

Så var ny uke startet igjen, ny uke og nye muligheter sier dem? Jeg tenkte å gjør noe litt nytt, eller nytt og nytt. Jeg har flere ganger delt oppskrifter og skrevet om min glede i å lage mat, samt baking osv. Hver gang jeg har startet har jeg stoppet like etterpå, det fordi jeg har følt at jeg ikke er like flink som de dyktige matbloggerne. Vel, dette er jo bare tullete å la seg stoppe av, jeg skal jo ikke konkurrere i matlaging akkurat, og mat det VET jeg med erfaring og kunnskap at jeg er flink med. Jeg elsker å lage mat fra bunn, eksprimentere, prøve ut nye smaker, lage mine egne vrier og generelt kose meg på kjøkkenet. Den gleden skal jeg dele med dere, jeg skal nemlig begynne med oppskrifter igjen!

Jeg tenkte å starte med mormors hjemmelagde eplekake.

Jeg har siden jeg var lita jente ELSKET eplekake, en lun og god eplekake kan jeg aldri få nok av. Før tok jeg ironisk nok alltid bort de varme eplene og spiste kun deigen, men idag kan jeg ikke få nok epler i kaken. Haha..

Denne eplekaken skrev jeg ned i kokeboken min for mange år siden, og jeg har trofast laget den siden.

Dette er en porsjon, ca 10.12 stk.

 Du trenger følgende : 

4 røde / eller syrlige epler.

5 SS sukker

2 SS malt kanel ( jeg bruker litt mer)

200 g sukker

200 g smør

2/ 3 egg ( kommer an på str)

1 dl melk

170 g hvetemel

1 ts bakepulver

2 SS perlesukker.

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 180-200 grader.
  2. Del eplene i tynne tynne skiver. (Fjern kjernehuset og skrell dem om du ønsker det)
  3. Putt eplebitene i en liten plastikkpose med litt sukker og kanel og rist posen slik at sukkeret og kanelen blir god fordelt.
  4. Pisk smør og sukker luftig og lyst i kjøkkenmaskinen.
  5. Tilsett ett og et egg om gangen og husk å piske godt mellom hvert egg.
  6. Tilsett melken.
  7. Mel og bakepulver tilføres inn i røren og vend det forsiktig inn i deigen.
  8. Fordel røren i en passende form eller langpanne.
  9. Eplebåtene stikker du forsiktig ned i deigen medden tynne siden ned. Noen liker å ha eplene i midten av kaken og tar halve røren over eplene og halve før. Jeg liker best å ha eplene på toppen. Til slutt kan du velge om du vil strø over litt perlesukker og sett den i ovnen i 45-50 minutter. (Lite tips for å være sikker på at kaken er ferdig:Stikk en gaffel i kaken, setter ikke deigen seg fast på kaken er den ferdig.)
  10.  Klar for servering ! Kan serveres med pisket krem eller vaniljeis. NAM NAM.

Jeg bruker ekstra med kanel i kaken, det fordi vi elsker smaken av kanel, dette anbefaler jeg alle som elsker kanel å gjøre. Og istedenfor perlesukker bruker jeg melis.

Jeg anbefaler alle som elsker eplekake og lage denne. Den er jo så enkel og lekende lett å lage,jo enklere – jo bedre!

Leave a Reply