Det dere lurer på.

God lillelørdag ❤️

Her startet vi dagen tidlig til et grått vær, jeg håper dagene snart kan by på litt sommer og sol! Hvor blir det av sommere?

Jeg får ofte spørsmål, men den siste perioden har jeg vært dårlig på å sette meg ned for å lage et innlegg med svar, noe jeg tenkte å ta tak i nå idag. Jeg har nå tatt ut de mest stilte spørsmålene den siste perioden, og skal prøve å svare så godt jeg kan.

 

Hvordan er det å være firebarnsmor? 

– Det å få oppleve det å bli mamma fire ganger er like spesielt nå som første gangen. Det er ikke noen fasit på mammarollen, men at jeg har blitt mer sårbar for hvert barn er ingen hemmelighet❤️ Alle barn er forskjellige, også mine så det er nytt selv om jeg har vært igjennom en babytilværelse tidligere.

Hvordan har Lila tatt rollen som storesøster? 

– Lila har fra dag en vært veldig rolig rundt Victor, men hun har også vært ekstra sårbar. Det at babyen ikke er i magen, men på utsiden tror jeg hun lurte litt ekstra på. Hun er jo ikke så stor at hun har et veldig godt tidsperspektiv så jeg tror ikke hun tenker så mye over at han før ikke var der. Hun susser, klemmer og synger MYE for han og det virker som hun har en større forståelse for at han er liten enn hva jeg hadde trodd. Hun er verdens flinkeste storesøster. ❤️

Hvordan baby er Victor? 

Victor er en veldig behagelig liten baby, om jeg kan si det? Han er ekstremt rolig og snill, og virker veldig avslappet til alt rundt. Han rynker ikke på bryna om støynivået eskalerer, og han er veldig nysgjerrig. Sover med et øye oppe. Sålangt er han glad i å sove, kjøre bil, han elsker å trilles i vognen sin og å være på armen. Sålangt er han en stor matmoms og har doblet fødselsvekten sin allerede, en god og rund  liten plugg.  Han smiler, lager masse gode lyder og er rett og slett bare fantastisk!

Hvordan er Kim som far, og hvordan er forholdet til Lila mellom dem nå? 

Kim er en drømmepappa for Victor og Vanessa, og en fantastisk bonus pappa for de andre barna. Forholdet til Lila er som det alltid har vært – stabilt og unikt. Kim har en unik evne i å være til stede for alle barna, slik at ingen av dem føler seg mer sett eller elsket enn hverandre. Han følger opp Oliver med fotball, han følger opp Mathilde med turn, og elsker å tilbringe tid med dem rett og slett. Annenhver uke har han 3 kvelder i uken med kun «Lila-tid» og da drar de på golfbanen og avslutter med en is eller noe annet Lila elsker. Lila elsker Golf og har allerede fått sitt første golf utstyr.

Med Victor er han fantastisk, jeg har fått barn med drømmemannen❤️

Hvordan har dere tid til hverandre med så mange barn? 

Barn er ingen unnskydning eller hindring for og ikke ha tid til hverandre, alt handler om å legge tiden på rett plass. Vi er for eksempel alltid sammen når vi har barna, og er flinke til å minne hverandre på hvor glade vi er i hverandre. En ekstra klem, suss eller ; «jeg elsker deg» påminnelse er et must.

Annenhver uke er vi alene en del også, jeg skal prøve å dele det «systemet» med dere;

Annenhver uke, mandag – mandag: fullt hus.

Annenhver uke, mandag- onsdag: kun Lila og Victor. Onsdag- mandag; kun Victor.

Hvordan er ditt forhold til Lilas far idag?

Dette spørsmålet har jeg bevist unngått fordi jeg ikke ønsker å få flere spørsmål rundt dette. Stormen(e) legger seg alltid, og til slutt er det kun en ting som gjelder, og det er barna. Vi samarbeider godt og er begge enige om å samarbeide rundt Lila. Hun har det så utrolig fint hos oss begge, og det er det viktigste.

Når skal Victor begynne i barnehagen? 

Victor begynner i barnehagen når han er rundt 1 år.

Når hadde du termin med de ulike barna dine, og når fikk du dem? 

Oliver termin: 26.2.2007, født: 1.3.2007

Mathilde termin: 30.1.2009, født: 22.12.2008

Lila termin: 5.9.2016 født: 25.8.2016

Victor termin: 20.4.2019 født: 12.4.2019

Har du tips til de med fødselsangst ? 

Har du fødselsangst anbefaler jeg deg om og så fort som mulig få samtaletime med fast legen din/ jordmor. Da kan du som meg få nøye og tidlig oppfølging. Jeg hadde flere timer på sykehuset og morgenrøden, noe jeg er ekstremt takknemlig for. Jeg ble tatt stor hensyn til og når fødselen var der var de unike med meg. Jeg gikk fra å være kjempe redd til å glede meg – og det takket være jordmødre som lyttet, fulgte meg opp og tok meg på alvor.

Vil du flere barn? 

Nei, vi er veldig takknemlige for de vi har. Jeg har sendt stafett pinnen vidre og ønsker andre kommende mammaer og pappaer der ute – LYKKE til❤️

Hvilken svangerskap var tøffest for deg og hvorfor? 

Lila sitt var det tøffeste psykisk og fysisk. Den opplevelsen unner jeg ikke min verste fiende engang- selv om hun er verdt HVER smerte og tåre. Bare se hvor fin hun er! Hun var kjærlighet ved første sprak og blikk. ❤️

Hender det at du kan angre på å ikke ha samme pappa på alle barna dine? 

Hadde jeg ikke hatt de fedrene jeg har på barna mine hadde jeg ikke hatt akkurat disse barna. Så nei, jeg kunne aldri angret noe som kunne fjernet de fra livet mitt. Ting hadde vært lettere om alle fire var Kim og min sine, men igjen er vi heldige som ikke eier verken sjalusi eller frustrasjon til hverandres barn. Vi er et team hos oss, en familie, og vi har valgt hverandre og det å få en felles helt selv. Vi er vår familie, og er like mye verdt som alle andre familier – uavhenging om vi har fått barn før vi traff hverandre.

Hvordan er det å reise med så små barn og mange barn? 

Vel…. det er hva man gjør det til. Reiser du med mange barn MÅ du regne med at ting er litt mer hektisk enn om du reiser med null eller en. Alt går, og vi trives godt på tur med barna. Vi liker å dele de litt opp, pga alders forskjellen de har, men utover det er det barna vi foretrekker å reise på tur med. Det å reise med små barn er bare koselig, og jo tidligere man begynner jo lettere blir det. Det er vår erfaring.

Ammer du Victor? 

Ja, jeg ammer og det skal jeg gjøre så lenge Victor ønsker det. Jeg pumper meg også mye, så Victor er godt vant med flasken❤️

Vel, dette var litt av det jeg rakk IDag! Håper noen fikk svarene de ventet på❤️

Annonser

This post contains adlinks from Adviral1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8. / 9. / 10.

Leave a Comment