Du er ikke stor nok…

God kveld, så var enda en dag unnagjort, hva skjer med at tiden bare farer avgårde ?

Idag har det vært utstilling i barnehagen til Lila, og vi fikk se alt det fine hun i år har sittet å laget med puselankene sine. Kjempe koselig, og Lila var ekstremt stolt av det hun viste frem – lille nuppa vår.

På torsdag er jeg 18 uker gravid, tenk at jeg er to uker unna halvveis – hvor sprøtt er ikke det? Om ikke lang tid skal vi på rutine ultralyd, men jeg får den i uke 20 denne gangen, noe som er litt nytt siden jeg ellers alltid har hatt den i uke 17/18. Vel- pytt pytt, det er bare 2 uker til uansett.

Som gravid blir man ofte fortalt hva som er normalt og ikke. Akkurat som noen har en større og bedre fasit på en graviditet enn noen andre. Jeg har tre svangerskap bak meg, jeg har fått tre kjempe fine unger, men likevel får jeg høre at sånn og sånn ikke er «normalt».  Det er skikkelig ufint, for selv har jeg aldri kritisert eller diskutert andre sine gravidkropper som mer eller mindre normal enn min. Vi er født i hver vår kropp, og er alle forskjellig, det som er likt i et svangerskap er at barnet blir til, hva som er til det beste og at det må ut enten vaginalt eller ved keisersnitt. Hvordan magen vokser oppover eller utover er ikke mer riktig den ene enn den andre veien.

Selv har jeg aldri fått et strekkmerke, jeg har aldri fått vann i kroppen og jeg har ikke slitt med plager slik som andre pga vektoppgang. Jeg er liten, jeg går ned pga kvalme, jeg har så å si kun magen og den blir aldri bollerund fordi jeg er «lang» i livet mitt. Hvorfor skal kun de som folk definerer som «normale» få lov til å være stolt utad av magen sin?Og bli hyllet for den og jeg som er liten bli kritisert? Selv om jeg ikke har forandret meg så veldig, annet enn at magen min synes føler ikke jeg at det er fornærmede for andre. Hvorfor skal jeg få kommentarer som :

-Du er unormalt tynn, har du snakket med legen din? 

-Hvorfor skal du gni inn at du har den magen, synes du ikke det er flaut å være så liten? 

-Er DU snart halvveis, du ser ekstremt liten ut til å være så langt på vei?

-Hvorfor er du så liten, er ikke dette ditt fjerde barn? 

Slik er skikkelig ufint å lire av seg, for uavhengig om jeg brått skulle skutt i været med alt gjør ikke det mitt svangerskap mindre virkelig for meg. Jeg som andre er stolt av magen min, på innsiden av min mage vokser et liv vi er ekstremt lykkelig over og gleder oss enormt til å få. Jeg gleder meg over å se den vokse, jeg gleder meg til å bli skikkelig gravid-gravid, jeg koser meg for kvalmen var det eneste jeg hadde problemer med.

Jeg har aldri snakket om min kropp som perfekt, jeg har aldri sagt at jeg er mer «rett» enn noen andre. Jeg mener oppriktig at skjønnheten kommer fra innsiden og det er den skjønnheten du som et menneske utstråler. Jeg har selv slitt med å ha gått opp i vekt, men jeg har alltid vært heldig med at klare å finne en balanse hvor jeg trives med meg.

Nå er jeg gravid, magen vokser, og om dette svangerskapet er likt som mine 3 tidligere, er jeg tilbake i min egen form etter en ukes tid eller to. Jeg har vært stolt av magene mine i svangerskapene mine, og jeg har vært stolt av hvordan min kropp har oppført seg etter mine svangerskap. Hvorfor? Jo, fordi jeg har båret frem tre( snart fire) barn og jeg har klart det til tross for hvordan folk har ment jeg har vært normal eller unormal. Jeg har vært i god form både fysisk og psykisk etterpå og aldri hatt en eneste plage. Nå skal fakta på bordet også, det kan hende jeg fylles med vann i kroppen denne gangen, det kan hende jeg får masse babystriper på magen min, det kan hende jeg sliter med å komme meg tilbake til meg selv etter fødselen. For meg er det greit, jeg håper jeg får samme reise nå slik som sist. Jeg har slitt med mitt i over 2 måneder som kanskje andre slipper,men igjen – viktigst er at babyen har det bra ikke str på buksen min. Likevel, stor liten, rundt eller avlang – en hver gravid dame SKAL være stolt synes jeg!! Det fortjener alle uansett hvordan form de er støpt i eller ikke, for psykisk er vi igjennom en reise ingen som ikke har vært gravid ikke vil forstå.

Bær livet i maget med stolthet, det er på innsiden av magen din akkurat det livet vokser og blir til.

Leave a Comment