Gravid oppdatering og kjønnet på babyen.

( forsidebildet er funnet på google hos blogger Alina Branda)  

Onsdags kveld og jeg runder av til en ny uke, ny uke i svangerskapet og den er hjertelig velkommen. Nå er jeg to uker lenger på vei enn sist jeg sa noe om hvor langt jeg var på vei, og for å være ærlig går tiden overraskende fort. Jeg koser meg nå som kvalmen avtar mer og mer, men de stygge smaken i munnen skulle jeg gjerne vært foruten. Idag starter jeg med min første gravid oppdatering, kjempe stas å ha kommet dit !

Termin: April 2019.

Uke: 16 ( 15+0-15+6)

Babyen: I begynnelsen av denne uken er fosteret 14 uker gammelt. Den loddrette furen over overleppen kommer på plass denne uken.

Beina tar igjen armene i utvikling, og vil fra nå av være lengre. De livlige bevegelsene blir stadig bedre koordinert.

Fosteret svelger fostervann og tisser det ut igjen i fostervannet. Noen av avfalls-stoffene begynner å samles i tarmen. Er det ikke utrolig at fosteret allerede kan suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg? ( informasjon hentet fra babyverden.no)

Liv i magen: Åh, ja vi merker bevegelse tydelig, det har vi allerede gjort ett par uker. Hjertet vårt vet å være aktiv og er veldig livlig på kvelden, noe pappaen synes er ekstra stas!

Forandringene på kroppen:  Jeg føler ikke så mye har forandret seg, utover at magen begynner å bli stor. Jeg føler magen har est ut veldig denne gangen, samt at brystene har vokst en del allerede. Ellers føler jeg meg som «normal»

Formen i svangerskapet:  Formen min har ikke vært fin før nå, jeg føler den er stigende og energinivået mitt er på vi oppover det også. Jeg har begynt å slite litt med bekkenet mitt, men utover det er jeg i farta Marta!

Humøret mitt:  Følelsene mine sitter utenpå kroppen, jeg er ekstremt lettrørt og emosjonell. Jeg har ellers ingen ting å klage på, jeg er strålende fornøyd!

Søvn:  Jeg sover ikke sånn veldig godt, jeg bekymrer meg mye om dagen. Ikke for svangerskapet, men det er mye jobb som skal følges opp, jeg vil så gjerne være til stede overalt og i tillegg er jeg veldig redd for og ikke strekke til. Jeg har mye med regnskap som skal følges opp og føler det er generelt mye jeg burde lært meg før nå, og alt dette sammenslått i en smørje i kverna mi kan være med på å gjøre nettene litt «søvnløse».. Jeg kan våkne klokken 04:30 livredd for å ha glemt noe eller noen. *typiskmeg*

Cravings:  FRUKT! Jeg har dilla på klementiner, kiwi og druer! I tillegg har jeg lyst på sterk mat hele tiden. Utover det elsker jeg julebrus nå, men om det skyldes årstiden eller graviditeten vet jeg ikke. hihi..

Vektøkning: – 3 kg fra hvor jeg stod før jeg ble gravid. Dette skyldes nok at jeg har vært kvalm og generelt fått i meg mindre mat de siste to månedene.

Kjønn på babyen : Vi skal ha ei lita JENTE!

Den neste uken gleder jeg meg til: Å kose meg med den voksene magen og mat med god samvittighet.

Neste kontroll: November.

Pappa Kim: Det er ingen hemmelighet at Kim gleder seg skikkelig over dette svangerskapet. Han følger med uke for uke på appen, koser daglig med magen, er flink til å ta vare på meg og snakker litt med lillemor i magen hver eneste dag. Han teller timer, dager, uker og måneder til han får prinsessa si i armene sine for første gang!

Annonser

This post contains adlinks from Adviral1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8. / 9. / 10.

Leave a Comment