Hvorfor føler jeg meg så ukjent ?

Tirsdag, grått vær og en ellers trøtt dag, typisk når det er mørkt og grått hele tiden, eller hva? Idag har jeg hatt en skikkelig slitsom opplevelse rundt meg selv. Nå som jeg er gravid føler jeg oppriktig at «alt» med meg selv er «feil», jeg elsker magen min, men jeg sliter med å henge med på hvor fort jeg vokser. Nå skal sant sies at jeg kan kun snakke for meg selv, og at jeg mener at alle andre alltid er finere gravid enn meg. Dette svangerskapet har vært tøft på kroppen så lenge, og jeg har liksom ikke klart å hente meg inn før jeg har følt noe nytt har tatt taket. Jeg er sikkert ikke alene om å føle det slik, for uansett hvem jeg snakker med som er gravide hører jeg de tenker mye av det samme.

Når brystene vokser seg dobbelt så store og magen skyter ut blir det vanskelig å finne «seg selv». Jeg elsker magen min, jeg forguder den i seg selv, men når jeg står i speilet å ser på meg selv føler jeg meg bare helt ukjent. Andre gravide uansett om de er store eller små har de perfekte garderober, frisyrer og de sminker seg så utrolig flott, det er ihvertfall slik jeg tenker. I motsetning til meg selv. Huden min den føler jeg ingenting fester seg på, jeg er bleik, håret blir fett etter en time og garderoben min, vel, ingenting passer lenger. De små genserne mine hopper opp over navelen, buksene gjør rett og slett vondt å ha på og joggebukse outfiten blir den daglige looken. I mine tidigere svangerskap har magen kommet seinere, men denne gangen har den skutt ut. Mye mulig det skyldes at det er fjerde svangerskap, men jeg kjenner rett og slett ikke igjen min egen kropp. Hvordan er det mulig at alt blir så annerledes når man går gravide? Jeg blir svimmel om jeg står for lenge oppreist, kvalm om jeg ikke får i meg mat fort nok om morgenen og ja, generelt føler jeg kroppen lever sitt eget liv uansett hva jeg gjør. Kanskje ikke så rart, det å lage et menneske er jo ingen «enkel» oppgave, er det vel?

Har du noen gode gravid tips for å føle seg litt freshere? Jeg tar imot alle gode tips med en stor takk?  Kanskje gravid yoga er det som burde prøves ? Finne sin indre styrke ?

Leave a Comment