Norge på kryss og tvers.

God mandag, ny dag allerde og vi drømmer oss tilbake til Geiranger. 3 netter på deilige Union Hotel la vi bak oss og snuten satt vi videre til Ålesund – en vakker by i et herskapelig landskap ! Fjell og kraftig natur møtte oss uansett hvor vi rettet synet og jeg ble fascinert over hvordan denne byen » badet» mellom alle de store fjelltoppene.

Norge har imponert meg, nå har vi på et par år opplevd Norge på kryss og tvers. Jeg har ennå til gode å komme meg videre forbi Trondheim, og drømmen er Tromsø / Bodø / Lofoten +++ . Hvordan landet er videre Nord hadde vært spennende å se, og planen er å se mer!

Geiranger en en plass jeg kan kalle en perle – en helt unik perle! Vi har forelsket oss mer enn jeg hadde trodd jeg kunne la meg forelske av en plass. Det er noe rolig med plassen jeg ikke klarer å forklare – fjellene, dalene, fossene, naturen – absolutt ALT gir meg en indre ro.

Det var nesten en form for kjærlighetssorg som meldte seg inne i meg når vi stod klare for å reise… Jeg ville så gjerne pakke med meg Geiranger i bagen å ta plassen med meg hjem, men enn så lenge pakket jeg det med meg i hjertet og om ikke lenge reiser vi tilbake igjen! *heldigvis*

Hver morgen våknet vi opp til denne utsikten !

Fra hotellet gikk vi fossen ned til butikken og her kjøpte vi verdens beste sjokolade, tok båten ut i fjorden, spise deilig kanelbolle, tittet innom de søte små butikkene og deretter gikk vi-masse!  

Vi har siden vi ble sammen sett sørlandet fra kysten og opp i fjellene, vi har gått til Preikestolen og luktet på høyden. Vi har bod på Røisheim Hotel og spist eventrylig mat, vi har besteget Nord-europas høyeste fjell- Galdhøpiggen, vi har bod på små hytter i Lom, klatret i høye fjell på engen rute, vi har sittet på dalsnibba og tittet ned på Geiranger, vi har bod i telt, i hytte og på hotell i Geiranger, leid små el-biler, gått natur stier, opplevd utsikten fra Ørnesvingen, vi har kjørt på sommerdekk med to meter høye snøkanter på vår side, vi har stått på vidda å sett på åpent naturlandskap, vi har tatt båten inn og gått Besseggen, vi har sovet under åpen himmel. Vi har kjørt Atlanterhavs vegen og sett solnedgangen, vi har på 24 timer kjørt til og fra Trondheim, vi har spist deilig mat på bryggen i Kristiansund, og bodd på seilet i Molde. Vi har sett Bergen fra tidelig morgen til sene kvelden og bod på et herskapelig hotell, og vi har vandret i gatene i vakre Ålesund for å så noen timer seinere sitte i sofaen vår hjemme i Fredrikstad. – Vi har opplevd MYE og vi har sett så mye mer!

Nå skal vi oppleve mye mer, og det med vår lille søte turvenn og sønn!

Norge er kanskje lite, men du verden sååå vakkert og flott! Jeg gleder meg til å se så mye mer, vi har så vidt begynt.

Annonser

This post contains adlinks from Adviral1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8. / 9. / 10.

Leave a Comment