Slik ser det ut fra alle vinkler.

Hei og hopp kjære fine Mandag. Vipps var ny uke igang, og nå er det ikke mange ukene igjen før julaften. Jeg koser meg veldig om dagen med å dille og dalle her hjemme til jul, noe sier meg at jeg nå vil ha julen helt til påsken.. Eller så lenge blir den ikke, men at den er veldig ønsket i år er ingen tvil. Jeg drømmer veldig om noen kuldegrader for nå er jeg lei av regn og vind. Skikkelig møkkavær har det vært her på Østlandet de siste dagene, så drømmen er jo den trivelige julekosen som skapes ute ved litt snø og frost. Først nevnte kan vi nok helt sikkert glemme, men frost hadde vært koselig. Det er ikke noe som er hyggeligere enn skikkelig vinter når den tiden på året er her.

Ellers har jeg idag besøket min kjære gode venninne etter at hun kom hjem fra sykehuset. Hun er virkelig en av de tøffeste jeg vet om når det kommer til å være «rolig» og balansert til sin egen helse. Dama har virkelig vært igjennom mer enn noen jeg kjenner og skal mest sannsynlig igjennom en omfattende operasjon på nyåret igjen.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere bilder av boden som skal bygges om til en del av huset. Det er kjempe moro å få så mange koselige tilbakemeldinger på innlegget om den. Dette har jo tatt sin tid, men slik er det når man skal gjøre så mye med et hjem som vi har gjort så langt. Hele huset har har blitt pusset opp fra innerst til ytterst og dette er ikke noe som er gjort på en dag, det tror jeg alle som har pusset opp, eller som pusser opp vet. Det siste året har vegger blitt kledd om, nye vinduer er satt inn, uteplassen har blitt ferdig etter eks antall timer med hodebry og graving på å få opp hekk, planting, beising og maling.

Når man skal bygge om en del av huset fra bod til bruksrom krever det full gjennomgang med kommunen. På vår rekke har 3 av 5 bygget om boden og på rekkene nedover har de til og med bygget stuen større ved å ta en del av verandaen. Vi har vært inne å tittet i flere av de som har bygget om boden, og det er faktisk helt utrolig hvor fint det er å få det som en del av boligen, virkelig! Også er det veldig greit at vi ikke er de «eneste», da flertallet har gjennomført det. Uansett, når du skal bygge om en bod må du søke om bruks og fasade endring, du må få tegninger på et resultat slik det skal bli, priser skal hentes inn, og ting du ikke var klar over kommer til. Vi må for eksempel sette opp ny grunnmur, reisverket og taket er en større jobb vi en vi var klar over. Det som høres ut som hokkuspokkus er gjerne ikke det likevel. Samt at vi har besluttet å bygge om toalettet nede til et lite bad, og når det ikke lenger «kun» er snakk om et soverom blir prisene helt annerledes. En jobb til 150 tusen ender på 300 tusen, så at ting da plutselig tar lenger tid er jo ikke så rart. Vel, den som venter på noe godt… Og endelig er ventetiden snart over! Det er helt ubeskrivelig deilig å ha kommet dit at den reelle planleggingen av det praktiske faktisk har startet! *smiler*

Idag ser fasaden vår ut slik som dette.

Det vi skal gjøre er å heve taket slik at det blir 240cm, som man må for å ha et godkjent rom. Bredden ellers gjøres det ingenting med, men boden blir koblet i en L ´formet tilbygg på huset.

På bildet under ser dere idag et parti ved inngangen som har et tak hvor søppeldunkene våre står. Den biten skal «kobles» på boligen. Inngangspartiet blir skyvet litt over en m ut fra hvor utgangsdøren vår idag står og inngangsdøren vil komme inn på siden der pottene idag står. Vi vil da få et vindu på veggen som bygges ut der døren står idag. Slik at det blir litt mer lys i huset.

Rommet til Olíver vil bli selve boden, men den blir som sagt i normal takhøyde. Slik som de tilbyggene som er gjort ellers på rekken vår. Olíver vil få rundt 9 kvm soverom, og inngangspartiet vil bli større. Der boddørene idag går vil det komme to vanlige vindu som vil være på rommet hans.

Som dere sikkert forstår er dette en litt mer omfattende jobb enn å bare kle om noen vegger, eller skifte og å isolere. Det morsomme er at jeg gleder meg allerede til nye nr skilt skal opp på veggene, nye utelamper, og en ny tøff inngangsdør. Samt at karmene i andre etasje skal males når våren kommer ( vi orket ikke mer iår rett og slett) … Jeg gleder meg skikkelig, at det blir penere og 100 ganger bedre er ingen tvil. Det bor jo snart 4 barn her 50 % av tiden og annenhver helg er vi jo da 7 mennesker. De eldste fortjener å ha hver sine rom, spesielt når de har så «små» søsken som de har her hos oss. Jeg skal ikke legge skjul på at det skal bli UTORLIG moro å innrede babyrede til Victor og lage prinsesse rom til de minste jentene med god plass til det de har av leker. *smiler*

Er det flere enn oss som har gjort slike forandringer?

Leave a Comment