Snipp- snap snute….

Så er Besseggen eventyret vårt ute. 

Hei og god søndag! Ja, nå sitter vi i skrivende stund i bilen på vei hjem fra vakre Jotunheimen og kan krysse av nok en opplevelse og reise.

Vi startet turen oppover til Besseggen klokken 09:30 og på turen brukte vi nøyaktig 6 timer og 1o minutter med pauser! Mine barn er ikke trege og gikk forbi de aller fleste. Personlig fikk jeg meg et lite «sjokk» over turen, for jeg viste ikke at den var så bratt og smal, for ikke snakke om HØYT! Jeg var klar over høyden var som den var, men ikke at vi måtte klatre og det på bare et par meter smale partier oppover fjellveggen. Jeg fikk så å si en smule «panikk» , men likevel klatret jeg og var egentlig bare opptatt av barna. Kim gikk bak Mathilde og jeg Olíver og for hvert steg måtte de sette seg ned til vi stod og kunne holde i dem meter for meter. Andre familier rushet opp med barn i bæremeis, men det hadde jeg ALDRI turt! Jeg har ekstremt stor respekt for naturen og bruker heller gooood tid enn å haste slik at jeg tråkker feil eller mister kontrollen.

Turen er krevende, Galdhøpiggen følte vi var barnemat i forhold og jeg tror aldri vi har vært mer slitene enn nå. Beina verker og kroppen er tappet for energi – så nå blir det ro og jobb de neste ukene.. Noen tårer ble det på veien, jeg ble oppriktig redd et par ganger, men det fordi jeg var så redd barna ikke følte seg trygge. Jeg merket at jeg levde og de måtte «trøste» meg med latter og morsomme vitser et par ganger.. Jeg har høydeskrekk, og når resten av gjengen ikke har det blir ALT så mye mer følsomt for meg. haha….

Min gale lille gjeng!

Fjellveggen i bakgrunn var bare et av flere vi måtte forbi eller over…

Absolutt alt var verdt det når vi sammen stod og stolt skuet utover naturen og reisen vi hadde gått før vi skulle gå ned igjen!

Besseggen,opplevelsen var unik! 

På reisen passerte vi plassen der en mann tidligere i sommer falt ned og omkom, og jeg ble helt satt ut og sår av minneplassen! Midt oppi fjellmarken, der bare naturen bestemmer var plassen gjort så vakker med blomster og bilder <3 Ble rørt og emosjonell av det hele.

Selv om Besseggen er vakker vil jeg ihvertfall anbefale familier med små barn eller som ikke er skikkelig vant med harde fjellturer å belage seg på en hard og bratt tur. Det er ingen tur å gå om høyder skremmer deg, eller om du ikke har god kondis. Takler du høyder og harde og bratte fjellpartier er turen unik! En opplevelse!

Været var skiftende, så skikkelig turtøy, GODE sko og masse energirik mat og drikke MÅ dere ta med! Det blåser SKIKKELIG på noen partier, og været snur fort – pakk smart og kle dere praktisk.

Ser dere på det ene av de to bildene under så ser dere den bratteste fjellveggen. Fy fillern, for en tur og en stk VELDIG stolt gutt som skuet ned fjellveggen!

Denne helgen og reisen knytter jeg hardt til hjertet mitt. Jeg har hatt fantastisk kvalitetstid med de eldste barna mine og det tror jeg de likte like godt som oss. <3

En ting er sikkert, denne mannen har virkelig fått meg ut av komfortsonen min X antall ganger, og han klarer alltid å pushe meg når jeg tror jeg ikke klarer noe! Også er han en fantastisk flink bonuspappa til Olíver og Mathilde også!  Jeg må nesten klype meg i armen over hvor mye fint og vakkert vi har rukket å oppleve sammen på våre (snart)to år <3

Takk for oss Besseggen – du er vakker! 

Leave a Comment