Svangerskaps oppdatering…

Riktig god kveld kjære lesere, har dere hatt en fin lillelørdag idag?

Nå har jeg endelig fått lillemor til å sove, hun har vært en liten «mark» idag med NULL lyst til å legge seg, haha… Sånne små luringer vet å dra ut tiden; «jeg vil ikke» og «jeg gidder ikke» er Lilas mest sagte setninger om dagen og noen ganger sliter jeg med å holde masken og knekker sammen i latter av den fine lille røveren min…

Idag har jeg krysset av for min siste dag i 26. uke- helt -HELT fantastisk! Tenk at jeg imorgen går inn i min uke 27 og lillebror vokser i rakettfart! Imorgen er det faktisk 100 dager til termin! Det er helt utrolig for meg å tenke på, for jeg kan noen ganger ta meg i å tenke at jeg er mindre på vei enn jeg faktisk er. Idag når jeg satt hos legen snakket vi mye om fødsel, nettopp fordi jeg har ønsket keisersnitt denne gangen. Jeg har fått en million stygge tilbakemeldinger fra nettopp folk som mener jeg velger en veldig enkel utvei ved å ønske det, men igjen – de kjenner ikke mine fødselshistorier og eier ikke min psyke når det kommer til nettopp dette. Ingen fødsler er like, det vet jeg med sikkerhet, men jeg vet også at jeg gikk igjennom en veldig tøff fødsel sist og det har bitt seg fast i meg. Jeg er rett og slett redd. Jeg tror ikke keisersnitt er en «enkel» utvei heller, for det er ikke slik at man velger å bli kuttet opp for moroskyld – ihvertfall har jeg vanskelig for å tro det. Alle står seg selv nærmest og jeg synes en fødsel skal være noe en hver må få gjennomføre slik det er best for dem. Jeg forstår veldig godt at jeg mister noen ting som en vanlig fødsel positivt bringer med seg, og i tillegg kan få en hard medfart etterpå om jeg er uheldig.  Dette er mitt fjerde barn, så tro meg, jeg vet virkelig hva det vil si å føde et barn, uten at jeg må finne på unnskyldinger for å «slippe unna».

Den kommende uken nå vil lillebror nærme seg 11oo gram, og etter målene de har tatt på han stemmer vektkurven veldig bra med gjennomsnittet der han ligger på kurven. Neste uke starter jeg på 3.trimester i svangerskapet -da beveger jeg meg nemlig inn i uke 28.

Jeg har sålangt vært super heldig for jeg er #bankibordet ikke mye dårlig i kroppen, jeg føler meg usedvanlig god i formen. Til tross for ligament smerter og halsbrann… Halsbrann er faktisk skikkelig slitsomt, for jeg føler jeg går å svelger lunket oppgulp hundre ganger i døgnet… Heldigvis har jeg fått noe for det, men jeg synes ikke det hjelper helt, så fryktelig irriterende kan det være til tider..

Idag veide vi meg og jeg magen ble målt. Sålangt har jeg bare gått opp noen få kg i dette svangerskapet, så jeg skal på ingen måte klage på noe som helst rundt nettopp dette. Er jeg heldig slipper jeg unna masse vann i kroppen, de som har hatt det har fortalt meg hvor vondt de har hatt og det høres helt forferdelig ut.

Den kommende uken har jeg planer om å fortsette å gå mye og generelt være aktiv, spise variert, samt få i meg det jeg skal av vitaminer!

Så takk og farvel uke 26, du har vært veldig fin …NÅ! – velkommen uke 27!

Leave a Comment