Takk for oss…

God onsdag, ja- ny dag nye muligheter! 

Som dere nå vet har jeg delt med dere at vi har de siste ukene tatt et valg, et veldig vanskelig et for min del, men også veldig godt når det først ble slik.  Alt i livet er ikke spådd, selv ikke livet vårt ( selv om jeg er god på å snakke i fremtid hele tiden) … I 2016 traff jeg en mann, en mann jeg forelsket meg hodestups i og siden har vi sammen omtrent grodd fast i hverandre. Vi krangler, diskuterer, elsker og ler sammen – vi er hverandres bestevenn og et liv uten oss er ikke noe jeg vil tenke en gang.  Uansett hvor mye vi diskuterer eller har møtt sammen av utfordringer har vi det i bunn SINNSYKT bra… Barna våre har det bra, familien vår går fantastisk fint sammen og vi livet vårt privat er godt.. Alle har vi stunder vi kan røske hverandre i håret, men uansett hvordan man vrir og vender på det er det ikke noe nytt og at forhold går opp og ned uansett hvem man er sammen med eller ikke.

For 3 uker siden begynte vi å tenke litt MER fremover, det var vel at det gikk litt opp for oss hva vi har i vente. Et barn, og i tillegg har vi 4 til. Vi har vært hos kommunen, i kontakt med snekkere, murer -genrelt ALT og alle… Tilbudet på huset kom, penger til påbygg ble lånt og vi tenke – NÅ KJØRER VI! Ting har drøyd, og jeg tror oppriktig ALT skjer av en grunn. Jeg har vært ekstremt dårlig i svangerskapet, jeg har hatt MYE jobb og jeg har hatt mye å følge opp med alt generelt. Pga vinteren fikk vi beskjed om å vente, – vent til våren sa dem… Jaja, våren kommer og vinteren er her faktisk ennå, men jo mer vi ventet – jo mer usikre ble vi. Skal vi bygge på, bruke så mye penger på dette huset og ende opp med å kanskje ikke få det tilbake?  Vel, takstmann kom, takstmann sa sin mening om hva han ville gjort i forhold til hva en bolig slik som nettopp denne kan selges for – kall en spade for en spade….

Vi startet sakte, men sikkert å lukte bittelitt på boligmarkedet igjen.. Hva er der ute, hva kan vi ha råd til, hvor vil vi bo og hvordan hus ønsker vi oss?

Et hus er ikke et spontant kjøp, det er et kjøp man gjør med investering for fremtiden, livet man har og økonomien man har til det. Et hus i den størrelse og  på den plassen vi ser for oss koster, og nettopp derfor har vi valgt å hele tiden tenke at vi bor her noen år å sparer mest mulig.  Barna blir ikke mindre, og vi blir ikke færre… Så etter å ha gått 100 runder med oss selv, etter at jeg fikk snakket med banken og etter at vi fikk vite litt hva som var vår mulighet videre har vi besluttet å selge!  Jeg har besluttet å selge dette huset.  Vi bor snart 7 mennesker på litt over 100 kvm ( pluss boder og garasje) og det er ikke til å skjule at uansett om vi bygger på er vi ET soverom for lite. Vi trenger plass, vi er ingen liten familie og barna våre fortjener å ha et hjem hvor ALLE har sin plass, og vi får et rom «alene» ….

Pga vi har vært utsatt for ekstremt mye prat og ubehagelige besøk vil vi ikke dele hvor vi skal bo.. Vi vil dele bilder av huset vårt sin fasade SÅKLART! , men plass og beliggenhet har ingen lesere av denne bloggen behov for å vite. Det får de som på død og liv ønsker å vite søke opp i et register selv.  Hva vi titter på, prisklassen og beliggenhet er vår sak, ingen andre sin. Pga jeg har alle mine penger i huset mitt har jeg også besluttet å selge først og kjøpe etterpå. Brått kan det bli tøft å selge, brått får vi noe helt annet for huset enn vi så for oss og brått kan det ta lang tid.. Vi har fått oss en kjempefin ( nesten gratis) mellomstasjon som også gjør oss fleksible i å la en kjøper overta fort, samt oss muligheten å kjøpe det vi finner uten å tenke på salg, leie oppsigelse og kostnader knyttet til dette. Da vet vi hva vi har, vi har tid til å lete, samt spare hver eneste måned ekstra uten å gå med nerver i spenn. Vi har ikke delt dette med alle, vi har valgt å ta reisen alene med kortene tett til brystet. VI har valgt å vite alt FØR vi tok dette valget, uten meninger, tanker og prat fra andre. For oss var det denne gangen viktig å ta valget basert på oss og vår fremtid, ikke andre sin, om dere forstår?. Alt i alt handlet det nå om å bare ta dette valget uten å føle at andre kunne gi oss følelsen av kalde føtter…

Jeg har fått høre «stakkars» dere , går det dårlig nå? Når jeg har delt beskjeden og ironisk nok må jeg si….. Hadde jeg brukt min mellomfinansiering og mulig sittet med TO boliglån, samt mye gjeld – da hadde vi vært «fine» nok… Når jeg velger å selge, ikke ha noe gjeld av noen form utenom boliglån, samt penger på konto til egenkapital – da er det synd i oss… Likevel, forum, diskusjoner og debatter vi eksistere uansett om jeg bor her eller på månen.  Vi velger å gå for det trygge, og endelig skal også vi finne vårt drømmehjem sammen som VI skal bli gamle i ! Altså, jeg er så spent på hva vi finner og på hvem som ender opp her at jeg nesten sprekker!

Takstmann har vært her, fotograf er på plass og megleren er kjøpt og betalt! Ingenting rundt dette er sponset !

Så Victor – hold deg i magen til mamma og pappa har kommet inn der vi skal mellomlande før du kommer !  – Vi lover å finne et trygt å fint hjem til deg og de fine søsknene dine !

Takk for 3 fine år Rødåsen ! Du har vært perfekt, magisk og BÆL fin mot og med oss! Nå har tiden kommet for oss å flytte på  oss inn i noe litt større!

Huset skal bli gått over med maling og finpuss, samt innredes for vising og salg! Vi ønsker ikke ha vising og selge med våre private eiendeler i boligen, og nettopp derfor flytter vi helt ut!

Takk til alle som har fulgt oss og livet vårt her, jeg håper dere vil finne mye inspirasjon og glede på vår nye reise og når vi finner vårt nye hjem!

Leave a Comment