Uansett hva er de mine…

God mandag kjære lesere! Ja, ny uke-NYE muligheter!Jeg skal virkelig prøve å titte innom litt oftere, det at jeg har tatt litt fri skyldes rett og slett at jeg har vært veldig oppslukt i hverdagen! Det er jeg ennå, men en hverdag innarbeides og når den innarbeides er det også enklere å få ting gjort!

Idag hentet jeg hjem de to eldste, og Lila får jeg litt seinere idag! Åh, det å få hele fotball laget mitt hjem igjen er utrolig godt – det er som jeg har skrevet tidligere da jeg trives best!  Mange lurer på hvordan det er å ha fire barn og en hverdag med nettopp det. Nå er vi ikke alle hver dag, men jeg må si at alt går overraskende bra! Jeg føler at det å bli mamma er det beste jeg noen gang har fått oppleve, og med fire ulike-unike og fine barn koser jeg meg gløgg! Det er ikke det samme å ha fire barn, som det å «låne» det. Jeg har mine barn «innarbeidet» og selv om jeg må være alene med de til tider føler jeg det som det mest naturlige i hele verden. Det eneste jeg synes var en utfordring var når vi var i Nordmøre sist helg og jeg skulle pakke klær til SYV mennesker! Der ble jeg en smule sliten når jeg skulle få alt til å stemme med finstaser, skift, bleier og toalettsaker, men det gikk!

Fire barn, betyr fire ganger mer moro, det er faktisk sant! Jeg har to små snart små tenåringer i huset og to små, og det er faktisk ikke det samme å ha de så «sprett» i alder som jeg har, som det det ville vært å fått fire med jevne mellomrom på for eks 8år. Det ville nok vært hakket mer hektisk og kaotisk her i huset.  Det er en logistikk å få til å gå opp med bil og antall soverom, men utover det er det faktisk tøffere å få nr to enn nr fire synes jeg. Overgangen for meg der var større, selv om jeg hadde en. 

Så langt har jeg faktisk vært veldig «heldig» med barna mine, ingen av dem er noe spesielt masete. Lila er stille og rolig som dagen er lang, hun vil gjerne bare ha meg eller en av sine der så sitter hun mer enn gjerne i ro med underholding i tegnesaker, dukker eller den berømte Ipaden! Om natten sover barna og sålangt er Victor stille og «bedagelig » haha…. Vi får 99% av tiden høre at vi er en rolig familie, men ja…Mine barn kan de også, ikke tvil på det.. Haha.. Oppdragelse for meg er ekstremt viktig, barn SKAL ha klare rammer og linjer, føle seg elsket og sett. Finner man en fin balanse på alt tror jeg det meste går av seg selv…

Har du fire barn eller ønsker deg et lite fotballag må du gi deg selv en smule god tålmodighet!

For meg har det å være mamma like mye for hver og en vært en kabel jeg har jobbet med å få til å gå opp… Jeg har vært så redd for å ikke føle meg tilstrekkelig nok, men nå føler jeg det har gått seg til. *smiler*  Barna krever ikke mindre fordi de blir eldre, men de krever helt andre ting og der er det man må finne en balanse mellom de små og de store.

Jeg har selv vokst opp i en søskenflokk på seks, og der vi har vært har vi alltid vært mange! Jeg har idag  søsken opp i 40 årene og i 20 årene, og jeg har alltid noen å besøk, spørre om hjelp, snakke med og være rundt – det håper jeg mine barn også får i hverandre!

Uansett hva og hvor mange, de er ikke naboens sine, de er mine…

 

Leave a Comment