vår julaften i år!

God førstedag jul! Har dere hatt en fin jul sålangt? 

Jeg tok meg en etterlengtet «pause» igår, noe jeg sårt trengte for å klare å holde julemiddagen for 10 personer og 4 barn i sjakk. Vi stod tidlig opp, nede var julelysene i huset tent og strømpenissen hadde vært her å fylt alle strømpene med julegodt! Namnam… Vi spiste deilig julefrokost, så på «Tre nøtter til askepott og Reisen til julestjernen!» En deilig start på en veldig fin julaften. Jentene var eksemplariske, og var så glade at jeg faktisk nesten ikke kunne tro det var samme ungene som kvelden før. De var nemlig nokså viltre når vi fikk de tilbake, men det tror jeg hvem som helst barn ville vært med så mange spente inntrykk og forventinger i kroppen.

Jeg lagde kalkun igår, og den ble rett og slett hel perfekt om jeg kan si det selv? Den ble ikke tørr og var perfekt stekt! *poeng til hu mor*  Som tilbehør hadde vi fløtegratinerte poteter, kålhoder, gulrøtter , svisker og waldorfsalat med hjemmelaget fløtesaus! Nam nam! Alt smakte og det var en veldig fornøyd storebror ( min bror) som fikk julemat som IKKE var ribbe… Han liker ikke ribbe, og istedenfor å steke en stek i tillegg valgte jeg å lage noe alle liker og synes er godt.! Selv er jeg vokst opp med kalkun på julaften og synes det er kjempe godt!

Nissen kom på besøk, Mathilde fikk mandelen i grøten og barna la seg uten protest igår! Det er som mannen og jeg konkluderte -vår beste jul så langt! Fornøyde barn, ,mye latter, flotte gaver og deilig mat! Kan man be om mer?

Idag har vi bare tatt dagen h e l t med ro…. Spist masse mat, godis, sett julefilmer, ungene har lekt og jeg har også fått ordnet litt i alt tøyet de fikk!

Nå skal jeg se på potetene i ovnen, og straks starte på kjøttet!  Deretter følger julefilmer, smågodt og enda mer julekos!

Jeg håper deres jul sålangt har vært fantastisk – fortsett og nyte den!

Leave a Comment