Vårt nye ferieparadis.

Reklame.

Vårt nye ferieparadis ligger på solkysten i Bulgaria og nå skal vi også selge 17 stk. Er dette noe dere synes høres spennende ut, vel da burde dere lese videre:

Områdene rundt Leilighetene byr på svært mange aktiviteter for hele familien og enhver smak, og i dette innlegget skal jeg nevne litt som strandliv, bading, dykking, jakt, fiske, golf, turmuligheter, restaurantliv, shopping, og historiske severdigheter.

Strandliv/bading/badeland: Den bulgarske Svartehavskysten består av 130 km med nydelige strender med finmalt sand og nyter over 1700 timer med sol fra mai til oktober. Gjennomsnittstemperaturen i vannet er rundt 26 grader om sommeren. Byala er det perfekte utgangspunkt for en fin ferieopplevelse med sitt krystallklare vann og sin 6 km lange strand, som ligger i gangavstand fra Sunbreeze Living (ca. 1,2 km). Det er flere strender i området, og noen av dem er fortsatt urørte og ukjent for de fleste. Den nordlige stranden er berømt for sin hvite sand og sine praktfulle laguner. Den midterste stranden er den mest populære på grunn av sine mange restauranter og vannsport attraksjoner. Stranden i sør har den eneste havnen i området.

Sunbreeze Living har et stort felles basseng og byr på et deilig morgenbad før frokost eller, selvfølgelig, når som helst i løpet av dagen. Det er i tillegg 2 badeland i 45-50 min bilkjøring fra anlegget (Action Aquapark og Aqua Paradise). 15min til så er man fremme på Aquapolis.

Delfinarium: Nord for Varna ligger Bulgarias eneste delfinarium hvor man kan oppleve et spektakulært delfinshow.

Golf: Bulgaria har de siste årene vært en relativ ukjent golfattraksjon for de fleste nordmenn, men har nå for alvor begynt å få fotfeste hos golfentusiastene. Det finnes nå flere baner som kan hevde seg i Europatoppen. Black Sea Rama. er et av golfanleggene som området tilbyr. Dette golfanlegget er nok per dags dato Bulgarias beste og ble kåret til «Beste nye internasjonale golfanlegg» i 2009 av anerkjente Golf Inc Magazine. Black Sea Rama ligger ca 1,5 time med bil fra Sunbreeze Living, litt nord for Varna. Man kan enten bli kjørt dit av anleggets egen sjåfør eller leie egen bil. Her har man muligheten til å golfe i fantastiske omgivelser rett ved Svartehavet.

Møbelpakker til ferieleiligheter i Byala Leilighetene leveres umøblerte, men vi hjelper gjerne til med bestilling av møbler, til bruk både innen- og utendørs. Vi kan sette sammen møbelpakker, eller du/dere kan selv velge fra vårt rike sortiment av stoler, bord, entrémøbler osv. Maria er vår lokale ekspert for utrustning av leilighetene. Hun kommer fra Bulgaria, og snakker flytende norsk etter å ha bodd og studert i Norge i 12 år. Hun har førstehånds kjennskap til aktuelle leverandører og vil fungere som deres guide/veileder mot en fullt møblert leilighet. Maria tar kontakt med deg/dere så fort kjøpskontrakten er signert. Sammen finner dere frem til en møbelpakke som passer for akkurat deg/dere!

Hvorfor Bulgaria?

EGEN FERIELEILIGHET BULGARIA – FOR HELE FAMILIEN!? Lange sandstrender på 130 km, kystlinje på over 350 km, ca 1700 soltimer fra mai til oktober, varme dager og netter, naturskjønne omgivelser, hyggelig og jordnær lokalbefolkning, fantastisk lokalt kjøkken, ferske grønnsaker og frukt, muligheter for jakt, fisking, golf, besøk til historiske severdigheter, shopping, mange lekeplasser for barn, diverse barneaktiviteter… Og alt dette til meget lave priser. Dette gjør Bulgaria til mer enn bare et fint reisemål innenfor de europeiske grenser – for det er ikke uten grunn at Svartehavskysten blir kalt «Den Nye Syden».

NATURSKJØNNE OMGIVELSER: Bulgaria er et land med et naturskjønt landskap og har et svært variert topografi. Landet kan deles inn i sletter, platå, åser, fjell, bekken, juv og dype elvedaler. Vekslende områder med høyt og lavt terreng over hele landet gjør turmulighetene uendelige. Bulgarske Svartehavskysten har et fuktig subtropisk klima, med maritime og kontinentale påvirkninger. Områdets gjennomsnittlige lufttemperatur om sommeren er ca 28 grader, og vanntemperaturen ligger på ca 26 grader. Det er mer enn 240 soltimer i mai og september, og mer enn 300 timer i juli og august.

TURISME I VEKST :Bulgaria er et land i vekst, og spesielt i turistområdene på Svartehavskysten er veksten stor. De siste årene har det skjedd en blomstrende utvikling i landet, og mange sammenligner Bulgaria prismessig med Spania for 25-30 år tilbake. Bulgaria er det billigste landet i Europa å feriere i, og i tillegg har landet blitt kåret til det beste europeiske landet å investere ferieeiendom i. Mange har allerede sett mulighetene i utviklingen og investert i feriebolig ved Svartehavskysten. Sammenlignet med andre europeiske land har Bulgaria svært lave driftsmessige kostnader på fast eiendom, elektrisitet og vann – og i tillegg er levekostnadene generelt meget attraktive (30% av norske priser).** Landet har stabile politiske forhold og lav nasjonal risiko.

Kort oppsummert er Bulgaria et meget godt valg fordi: – Bulgaria er et vakkert land med et naturskjønt landskap.

– Bulgarske Svartehavskysten består av 130 km med nydelige sandstrender og nyter over 1700 timer med sol fra mai til oktober.

– Klimaet er meget behagelig for skandinavere, med gjennomsnittlig lufttemperatur om sommeren på 28 grader, og temperaturen i vannet ligger på ca 26 grader.

– Trivelig og jordnær lokalbefolkning som får en til å føle seg «hjemme».

– Fantastisk lokalt kjøkken og tilgang til fersk frukt og grønt året rundt – Varierte aktiviteter for enhver smak: fisking, jaktmuligheter, turer i naturskjønne omgivelser, historiske severdigheter, lekeplasser for barn, golfmuligheter, shopping, familieaktiviteter…

– Enkelt og billig med direktefly (Oslo-Burgas/Varna, ca 3 timer)

– Levekostnadene i Bulgaria er de laveste i Europa (ref. Forex Bank, sommer 2015).

– Bulgaria er medlem i NATO og EU som gjør valutaen stabil.

BYALA – DEN HVITE BY VED SVARTEHAVET I BULGARIA :På den fantastiske Svartehavskysten finner du Byala – en liten tradisjonell Bulgarsk landsby med 3300 innbyggere. Kommunen Byala består av småbyene Popvich, Dyulino, Gospodinovo, Goritsa, Samotino og ikke minst Byala som er senter for det administrative. Byen har en ideell plassering mellom Varna og Bourgas internasjonale flyplasser, og med sitt krystallklare vann og sin 6 km lange strand med finmalt sand, er Byala det perfekte utgangspunkt for en variert ferieopplevelse. Byala en blanding av en tradisjonell arbeidslandsby og et turiststed. På grunn av den blomstrende lokale vinindustrien, er byen velstående sett i Bulgarsk målestokk. Den lokalt produserte hvitvinen ’”Dimyat” er absolutt å anbefale. KYSTBYEN BYALA Byala ble grunnlagt 300 år før Kristus og det er fortsatt ruiner av festningsverk i byen hvor det er funnet mange greske og romerske mynter. Disse funnene er utstilt i Byala, og det finnes også mange bevarte skatter fra eldre tider for de historieinteresserte, som blant annet ”The White Rocks”. I de gamle tider var byen kjent som en hellensk koloni ved navn Aspro. I dag finnes det rester av gamle steinanker ved sjøen. De kritthvite klippene som omkranser stranden inneholder fossiler, bl.a dinosaurlevninger. Det er også de hvite klippene som har gitt navn til byen. Byala betyr hvit.

SVARTEHAVSKYSTEN Byen ligger ved utkanten av de østlige Balkanfjellene i en av de mest pittoreske områdene langs Svartehavskysten, med en helt unik kombinasjon av utsikt til både fjell og hav, og ikke minst et svært helsemessig sunt og godt klima. Det er flere strender i området, og noen av dem er fortsatt urørte og ukjent for de fleste. Den nordlige stranden er berømt for sin hvite sand og sine praktfulle laguner. Den midterste stranden er den mest populære på grunn av sine mange restauranter og vannsportattraksjoner. Stranden i sør har den eneste havnen i området, hvor man kan legge til med egen båt, eller kanskje kjøpe fersk fisk av de lokale fiskerne. Dagens fiskefangst serveres selvfølgelig vel tilberedt i de lokale restaurantene – og kan med fordel nytes sammen med et glass iskald Dimyat.

Byala har god infrastruktur, er under konstant utvikling og utbygging – og har som mål å bli det mest attraktive reismålet for feriereisende i regionen. Bare 5 km unna Byala ligger Obzor, en hyggelig kystby verdt et besøk på dag- eller kveldstid. Navnet Obzor betyr ”Ubegrenset utsikt”. Byen er et historisk sted, som i tiden under Helenerne het Heliopolis, som betyr ”Byen til solen”. I tiden under Romerne het den Jupiter`s Tempel. Utover Athen er dette det eneste kjente stedet Helenerne og Romerne tilba solguden. I Obzor, med sine 5000 fastboende, hersker det en fredelig og landlig sjarm, og byen er i likhet med Byala en tradisjonell Svartehavsby, og et forfriskende alternativ til de mer tungt utbyggde feriestedene Sunny Beach og Golden Sands. Bulgarias egne innbyggere har lenge reist til Obzor på ferie, og i de senere årene er det bygd flere moderne hoteller ved den ca 10 km lange sandstranden. Byen forøvrig er som den alltid har vært, idyllisk med et torg, småbutikker, bakerier og en håndfull genuine restauranter i tillegg til de større og mer elegante restaurantene på noen av hotellene. Byen ligger vakkert til i en skråning opp mot et gresskledd platå 65 meter over havet.

NYDELIG BULGARSK NATUR Som Byala er også Obzor omringet av vakker natur, vinmarker, skog og jordbruksland, og kyststripen mellom de to byene kan godt betegnes som den kommende bulgarske riviera. Hele området er i rivende utvikling med bl.a vannland, ridning, jakt, lystfiske mm – og de første golfbanene dukker snart opp på denne delen av kysten. Det er ca 1 times kjøretur til golfmekkaet på Balchik-kysten.
14-16 Mars og 18-20 April er det satt opp visnings turer. Vi skal ta turen ned. Prisene er helt utrolige sammenlignet med andre land. Så her får man virkelig mye bolig for pengene! Ønsker dere mer info eller påmelding til en av visnings turene kan dere sende en e-post til kim@husibulgaria.no 
Litt info på leilighetene som er for salg: 

Leave a Comment