Velkommen til verden, Victor.

Vi har blitt foreldre – igjen og det til en perfekt liten gutt!

På onsdag holdt jeg ikke ut lenger, etter nesten en uke med maserier som gjorde med både kvalm, trøtt, sliten og helt utslitt dro vi til sykehuset. Jeg tror det må ha vært den lengste bilturen jeg kan huske, for smerten var så intens og jeg trodde på et punkt at jeg kom til å føde i bilen.

På føden ble vi tatt imot av to fantastiske jordmødre, men vi var langt fra så nærme som vi trodde. Jeg hadde utslag på maserier, men disse kynnerne / maseriene var ikke gode nok og legene besluttet derfor å sette meg igang.

Jeg må virkelig SKRYTE av jordmødrene på Kalnes, fy filleren for en jobb de gjør hver eneste dag. Jeg ble møtt med stor forståelse og god hjelpe hele veien. Det har jeg i hele dette svangerskapet. Jeg har siden jeg begynte å gå til morgenrøden og samtaletimer på sykehuset i forhold til min fødselsangst og vanskelige svangerskap, fått så god hjelp og motivasjon – de har heiet på meg fremfor å få meg til å føle meg oversett. De har lyttet, forklart, tipset og rådet meg etter beste evne hele veien og ALDRI vært negativ mot meg.

Jeg ble satt igang onsdag formiddag den 10.4 og planen var kartlagt fra start til slutt. Det var en ting vi fikk vite med sikkerhet – vi skulle ikke hjem igjen uten babyen vår.

Ballongen ble ført inn, og vi fikk et dobbeltrom med tv og tid til å slappe av. Nå var det opp til min kropp hvor fort reisen videre mot fødsel skulle gå.Jordmødrene kom titt og ofte inn og jeg følte meg denne gangen så sterk og trygg! Kroppen min jobbet godt med meg hele veien, til tross for smerter og vondter hadde jeg en fantastisk igangsettelses opplevelse! Jeg ble også fulgt opp timene før fødselen av samme Jordmor som tok imot Olíver – noe som var både spesielt og utrolig koselig. Tenk at hun tok i mot mitt første barn og fikk en del av reisen på mitt siste. *smiler* 

Et døgn gikk og ballongen falt ut. Torsdag kveld klokken 18 ble vi flyttet inn på et føderom, og jordmoren som hadde tatt godt vare på meg store deler det siste døgnet håndplukket en fantastisk jordmor til meg som skulle være med meg igjennom fødsel.

Fødselen min ble det som kan kalles en drømmefødsel og jeg sitter igjen med en følelse av enorm lettelse, stolthet og glede over å ha gitt alt en sjanse, jobbet med min egen frykt og lykke for å ha klart alt!

Pga at alt var så «nøye» planlagt og at kroppen jobbet slik den gjorde fikk jeg en fødsel jeg ikke klarer å se noe negativt tilbake på. Eller ikke bare jeg, men vi begge gjorde det. Jeg fikk epidural på 5 cm og dette var nok avgjørende for min trygghet i denne fødselen. Selv om smerten er der, forminskes den såpass mye at kroppen jobber roligere og jeg klarte nettopp derfor å hente meg inn, jobbe med og ikke imot riene.

Fra vannet mitt ble tatt til babyen vår var ute tok det 6.5 timer, men selve utpressingen gikk på 6 minutter. En veldig rolig fødsel fylt med mye kjærlighet og ei jordmor som virkelig gjorde alt for meg.

Klokken 00:36 tittet lille Victor frem! Aldri før har Kim og jeg grått og smilt mer sammen enn i dette sekundet. Plutselig hadde vi sønnen vår der! Vår lille go´klump <3

3380 gram & 50 cm med ren og kjær lykke!

Jeg er så takknemlig for alt nå, samt super emosjonell! Den støttespilleren min kjære var for meg igjennom hele igangsettelsen og fødselen var helt utrolig! Aldri hadde jeg trodd at en mann kunne sette seg slik inn i en fødsels reise slik som Kim, men det gjorde han. Han klemte, susset, strøk og roet meg hele tiden, jeg følte meg elsket som jeg aldri før har følt og det var så godt!

Far og sønn – et bånd knyttes for resten av livet!

Idag er vi vel hjemme, og lillebror spiser godt og har allerede snudd vekten oppover!

Vi slapper av og nyter hvert minutt sammen! Nå gleder vi oss til å samle resten av flokken og knytte alle bånd!

Endelig er vi komplette og verdens lykkeligste familie på 7 ! <3

Vår prins <3

Absolutt ingen ting i hele verden slår dette ! Vi kunne ikke vært lykkeligere!

-Tusen takk for alle gratulasjoner , jeg har lest hver og en og klarer ikke slutte gråte eller smile!

Leave a Comment