Verdens beste karameller.

Kveld igjen, denne dagen har gått i ett.

Siden dagen forsvant fortere enn den kom valgte jeg å gjøre noe hyggelig ut av kvelden, nemlig forsvinne inn i min egen lille boble og bake. Jeg har bakt boller og laget fløtekarameller – FY altså, de var gode de!  Tålmodighetsprøve delux, men absolutt verdt det!

Jeg lagde så mye at jeg itillegg fikk ordnet noen små tilleggs gaver. De fineste gavene er jo de som smaker best , hihi…. Alle har jo alt idag, og da er det ekstra hyggelig å kunne gi noe hjemmelaget.

Oppskriften jeg har benyttet meg av er oppskriften til TINE. Denne oppskrifter gir ca 40/ 50 hjemmelagde karameller.

Du trenger følgende :

 • 2 dl kremfølte
 • 2 dl lys sirup 
 • 2 dl sukker 
 • 2 ss smør .

Slik gjør du det

 1. Bland fløte, sukker og sirup i en vid, tykkbundet kjele. Kok opp under omrøring. La det koke til karamellblandignen består kuledråpen (se neste steg).  
 2. TA DRÅPETESTEN

  1. Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
  2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en langpanne penslet med olje. Skjær opp i passelig store ruter når knekken stivner.
  3. Pakk karamellene i cellofan, og de er klare for konfektskålen. Dersom du ønsker å gi dem bort som spiselig gave, er det veldig fint å pakke inn i hjemmelagde kremmerhus eller på pene glass pyntet med sløyfe og en personlig hilsen.

Ikke bare lagde jeg karameller, men hjemmelagde boller med vaniljekrem, noe som smakte himmelsk til kvelds! Det er jo før julstid og da er det lov å kose seg litt ekstra, ikke sant?

Imorgen skal jeg få jobbet skikkelig, tatt igjen tapet idag. Jeg håper dere har hatt en nydelig dag og at dere får en GOD natt når John Blund melder sin ankomst. Vi sees !

Leave a Comment