Verdens beste!

Kos på tampen…

God morgen Norge! Hatt en god i natt? Inatt sov jeg skikkelig «dårlig», Lila våknet og skulle absolutt ligge oppå meg, og jeg fikk ikke sove skikkelig igjen. Lila har fått for vane at det å ligge i sengen med meg skal skje på natten/ tidlig morgen, hun våkner som en alarm klokken 04:30 / 05:30, men i natt ville hun ikke ligge i midten, men så å si oppå meg. hihi… Lille kosejenta mi <3 Noen som kjenner seg igjen med små barneføtter sparkende inn på siden av magen, eller små lankepuser som skal ligge å kose med håret eller ligge med fingrene i øynene osv..

Vel, fra nattesøvn til boller. Igår tok jeg et aldri så lite bake maraton her hjemme, ungene ville ha boller og da måtte mor trå til. Vi bakte noen vanlige boller samt skolebørd – namnam!

Idag var det boller til «dessert» når barna hadde fått i seg frokost og før de dro avsted var det tomt. haha…

Jeg kan spise meg helt kvalm på gjærbakst, det er noe av det beste jeg vet. Det er absolutt ikke å anbefale å hive innpå mange slike, for er du som meg blir du en smule «kvalm» på. 3-bolle…

Jeg benytter meg alltid av Melk.no sin oppskrift. Siden mange spør hvilken oppskrift jeg benytter meg av, legger jeg med oppskriften fra melk her på på bloggen:

Du trenger:

1 porsjon gir 12 stk
100 gsmør
3 ½ dlhelmelk eller lettmelk
50 ggjær
100 gsukker
½ tssalt
1 tsmalt kardemomme
1 tsbakepulver
600 ghvetemel
1 stkegg (til pensling)

FREMGANGSMÅTE:

Denne bolledeigen kan du bruke som utgangspunkt for mange spennende bollevarianter som prinsessekake, klippekrans, brunostboller, kanelboller og sjokoladeboller. Prøv deg frem og finn din favoritt!

  1. Smelt smøret i en kjele, og hell i melken. La melkeblandingen bli fingervarm (37 °C).
  2. Smuldre gjær i en bolle, og rør den ut med litt av melkeblandingen. Hell i resten av væsken sammen med sukker, salt og krydder.
  3. Ha i hvetemelet og bakepulveret, og elt deigen til den blir blank og smidig (gjerne i en kjøkkenmaskin med eltekrok)
  4. La den heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  5. Ha deigen over på en melet overflate, del den i 12 like store emner og trill boller.
  6. Sett ovnen på 200 °C.
  7. Pensle bollene med egg og stek dem midt i ovnen i ca. 12 – 15 minutter. Avkjøl bollene på rist.

Idag skal jeg jobbe med veiledninger, samt et par litt morsomme prosjekter, så vi sees senere idag! Kos dere masse og lag dere en FIN-FIN dag!

Leave a Comment